Anasayfa

Oydem Dil Okulları

Online (Çevrimiçi) Öğrenmenin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Öğrenme genellikle çalışma ve kişisel yaşamın normal bir parçası olarak kabul edilir. Hem bir işe ulaşmak için hem de bilgi elde etmek için öğrenme ihmal edilmemesi gerek en önemli araçtır. Değişen dünya şartları öğrenme ve eğitim üzerinde bazı farklılıklar yaratmıştır. Online eğitim platformları aracılığıyla bilgiye ulaşma koşulları sağlanmış ve öğrenme bir lüks olmaktan çıkmıştır. Online (çevrimiçi) ortamın sürekli değişmesi ve kendini yenilenmesi ise, öğrenme için harika bir fırsat sunmuştur.
Giderek yaygın hale gelen Online dil eğitimlerinde, mevcut iletişim kanallarının kullanılması ve kişilerin bilgiyi filtreleme tarzına en uygun olanları seçmeyi öğrenmesi çok önemlidir. Günümüzde çevrimiçi öğrenme giderek daha fazla uygulanmaktadır. Öyle ki dünya genelinde pek çok geleneksel üniversite, kurslarını online (çevrimiçi) olarak paylaşmaya başladı. Online eğitimlerde en fazla yoğunluk dil eğitimleri üzerinde yaşanmaktadır. Gerek öğrenciler gerekse kariyer sahibi insanlar, özellikle zamandan tasarruf sağlamak için online dil eğitimlerini çok fazla tercih etmeye başlamıştır. Bu tercihe paralel olarak da birçok dil okulu ve kurs merkezi, online platformlarda eğitim sunmaya başlamıştır.

Online dil eğitimi, geleneksel dil okullarında ders almak için zaman ve parayı karşılayamayan kişilere mükemmel bir alternatiftir. Ancak çevrimiçi eğitim alırken, bu uygulamanın avantajlarını ve dezavantajlarını da bilmek gereklidir.

Çevrimiçi Öğrenmenin Avantajları

Birçok kişi hala geleneksel dil okullarında yabancı dil öğrenmenin ve bu okullardan sertifika almanın en iyi yol olduğunu düşünse de, online (çevrimiçi) öğrenme harika bir alternatiftir. Çünkü online dil eğitimlerinde öğrenciler, kendi istedikleri zamanlarda ve özellikle uygun fiyatlarla çalışma şansına sahiptirler. Çevrimiçi öğrenme çok etkilidir, çünkü öğrenciler ödevlerini hızlı bir şekilde bitirebilirler. Bu sayede hem hobileriyle ilgilenebilirler hem de işlerinde çalışabilirler. Online dil eğitimlerinde katılımcılar nerede olurlarsa olsunlar, geleneksel bir kursun tüm kaynaklarına erişim sağlayabilirler. Bu durum öğrencilerin eğitimlerine kolaylık sağlar ve onlara çalışma zamanını seçme özgürlüğü verir. Temel olarak internet bağlantısı olan bir kişi farklı farklı kurslara katılabilir. Online öğrenmenin en büyük avantajı öğrencilerin kendi üzerine aldıkları sorumluluk ve öz disiplindir.

Çevrimiçi Öğrenmenin Dezavantajları

Bir kişi sadece küçük bir grupta bile düzgün bir şekilde gelişebilir. Okullarda öğrenciler nasıl arkadaş edineceklerini, sabırlı olabileceklerini, hayal kırıklıklarından nasıl kurtulacaklarını ve özellikle nasıl rekabet edeceklerini öğrenirler. Meslektaşlar arasındaki rekabet çok teşvik edici olabilir ve öğrenciler sadece bundan bile yararlanabilir. Geleneksel okulların sağladığı bu etki online eğitimde daha sınırlıdır, çünkü online öğrenmede insan etkileşimi sınırlıdır. Internet web siteleri arasında kişi hatalarını bulma imkanına sahip olamayabilir. Ancak bu sonuca rağmen online öğrenme, geleneksel eğitimin açıklarını kapatan en tamamlayıcı platform olarak, tüm dünyada hızlı bir şekilde gelişmekte ve etkisini sürdürmektedir. Milyonlarca insanın ilk tercihini oluşturan online dil eğitimleriyle, ana dili dışında yabancı bir dil daha bilen insan sayısı her geçen gün artmaktadır.

1 Temmuz 2020

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!