Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İNGİLİZCE KONUŞMA KALIPLARI

16 Mart 2020

Çok değerli öğrencilerimiz; Bir yabancı dili öğrenirken defterlerimize bilmediğimiz kelimeleri not alırız. Onları zamanla cümle içerisinde kullanarak,okuyarak veya duyarak öğreniriz. İşte bu not alma ve öğrenme sürecinde yapmamız gereken en önemli şeylerden biri de “kalıp cümle” dediğimiz cümle ve yapıları yazıp not alarak öğrenmek ve konuşmalarımız içinde bunları kullanmaya çalışmaktır. İngilizcede kendinizi ifade etmekte zorlandığınız anlar olduğunda, önceden not almış olduğumuz bu kalıp cümleleri kullanarak rahatlıkla anlatmak istediğimiz durumu anlatabiliriz.

İngilizce konuşma kalıpları olduğu gibi ezberlenerek kullanılır. Ancak zaman içinde kullandıkça bu kalıpları çok rahat hatırladığınızı fark edeceksiniz.

Öğrencilerimden sıklıkla İngilizce sözcüklerin okunuşu konusunda sorular gelir!

“Hocam telaffuzumu nasıl geliştirebilirim?” veya “Şu sözcüğü nasıl telaffuz edebilirim?” şeklinde. Yapılması gereken en önemli çalışma; Bol bol yabancı film izlemek, İngilizce dinleme çalışmaları yapmak ve dinlerken sesleri kendi kendinize tekrar etmektir. Kur başlarında dağıtılan OYDEM konuşma kartlarını da mutlaka çalışmayı unutmayın lütfen.

Size dağıttığımız OYDEM Kalıp Cümleler kitabımızda çok faydalı olacak ve İngilizce konuşmanızı geliştirecek 1000’ e yakın konuşma kalıbı bulacaksınız.

İzmir İngilizce Kursu OYDEM, İngilizce Konuşturur.

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!