Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İspanyolca Öğrenmenin 4 Aşaması

Ana dilde akıcı bir şekilde İspanyolca öğrenmek mümkündür. Bulgularımıza ve kendi deneyimlerimize dayanarak, İspanyol dilini öğrenmeyi dört aşamaya ayırdık. Bulgularımıza dayanarak her aşama için yaklaşık bir zaman çerçevesi ekledik, ancak bunun ortalama olduğunu, doğru yaklaşım ve motivasyonla İspanyolca'yı daha hızlı öğrenmenin mümkün olduğunu unutmayın.

1. Aşama: Başlangıç Seviyesi (0-6 ay)

Bu aşamada öğrenciler İspanyolca konusunda büyük bir coşku duyar. Her şey yenidir ve öğrenilen kelimelerle, kelimelerin nasıl kullanılacağı hemen fark edilir. 1. aşamada öğrenciler balayı döneminde gibidir. Dil öğrenmek için gerekli olan zaman ve enerji fazladır. Sonuç olarak İspanyolca öğrenmenin kolay olduğunun, öğrendikçe ilerlemenin hızlı olduğunun düşünüldüğü bir aşamadır. Bu aşamada "dil bilgisi" büyük ve korkutucu bir kavram olarak görülmez ve bunun için endişe duyulmaz. Her şey zordur, ama hızlı ilerleme kaydedilir. Bu yüzden iyi hissedilir.
Yeni başlayanlar için odak alanları:
• Hızlı ilerlemenin tadını çıkarın ve bu zamanı dil öğrenme alışkanlığı oluşturmaya başlamak için kullanın.
• Hızlı bir şekilde çok şey öğrendiğinizi anlayın, ancak işlerin zorlaşacağını unutmayın.
• Uzun vadede İspanyolca öğrenmeyi isteyip istemediğinize karar verin.

2. Aşama: Orta Seviye Öncesi (6 ay - 1 yıl)

Bu aşama, buğdayı samandan ayıran aşamadır. Bir heves olarak İspanyolca öğrenmeye başlayanlar düşmeye başlar ve öğrenciler uzunca bir süre bu işin içinde olacağını fark eder. Bu aşamada bir seçim yapılır: Bu dili öğrenmek, artık bir sevgi, emek ve mücadele gerektirir. Bu aşamada öğrencilerin motivasyonları azalmaya başlar ve öğrenciler İspanyolca'ya harcanan zamanı neredeyse yarıya indirirler. İlerleme yavaşlar ve konuşurken, dilin kulakların ne kadar arkasında olduğu fark edildiği için, büyük bir hayal kırıklığı oluşur. Bu, yabancı bir dil öğrenmede geçmişi kırmanın en zor noktalarından biridir.

Orta seviye öncesi öğrenenler için odak alanları:
• Burada motivasyon ve sebat çok önemlidir. Bu aşama her ne kadar bir mücadele gibi görünse de, sahip olunan ilk motivasyon tekrar gözden geçirilirse, yola devam edilir.
• Bunu bir mücadele değil, sevgi ve emek olarak görmeyi seçin.
• Bu aşamanın birçok açıdan dil öğrenme eğrisindeki en zor nokta olduğunu anlayın.
• Her şeyin daha kolay olacağını ve bu noktadan daha iyi olacağınızı düşünün!

3. Aşama: Orta Seviye (2-3 yıl)

Bu aşamaya kadar sebat edenlere iyi şeyler gelir! Bu aşama, öğrenme eğrisinin en dik kısmıdır, ancak orta seviyeye gelinebiliyorsa, devam edebilmek için iyi bir şans vardır.
Bu aşamada duyulanların ve okunanların % 80'inin ya da daha fazlasının anlaşılabileceği kadar iyi bir dil bilgisi ve temel kelime haznesine sahip olunur. Konuşma becerileri (akıcılık ve doğruluk) orta seviyeye ulaşıldığında belirgin gelişmeler gösterir ve daha derinlemesine konuşmalar yapmaya başlanır. Dinleme orta düzeyde çok daha kolaydır ve bu aşamada etkileşimlerin keyfine daha çok varılır.
Orta düzey dil öğrenenleri için odak alanları:
• Anadili İspanyolca olan kişilerle olabildiğince çok konuşma yapın.
• Olabildiğince "girdi" alın.
• İspanyol TV izleyin, İspanyolca kitap okuyun ve sosyal medya hesaplarınızın dilini İspanyolca olarak değiştirin.

4. Aşama: Üst Orta ve Ötesi (3 yıl +)

3 yıl sonra (ya da belki daha erken!) akıcılık kazanmaya başlanır. Her şey kolaylaşır ve incelenecek bir nesne olarak görmek yerine İspanyolca'nın tadı çıkarılır. Anadili İspanyolca olan kişilerle sohbet edilir, çeşitli İspanyolca türleri anlanır ve bunun sonucunda dilde daha fazla zaman geçirilir. Bu aşamanın, bir döngü haline gelen İspanyolca'yı daha da geliştirmenin mutlu bir sonucuna varılır.
İleri düzeyde dil öğrenenler için odak alanları:
• Bu aşamada İspanyolca'yı gerçekten eğlenceli bulacaksınız, bu yüzden İspanyolca'yı hayatınıza daha fazla yedirmeye çalıştığınızdan emin olun.
• Artık zamanınızı "çalışma zamanı" olarak bölümlere ayırmanıza gerek yok. Her gün bir saat ayırmak zorunda kalmadan İspanyolca'yı hayatınıza entegre etmenin yollarını arayın.

1 Temmuz 2020

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!