Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İngilizce Öğrenme Motivasyonunu Nasıl Arttırabilirsiniz?

Bir insanın an dili dışında ki herhangi bir dili öğrenmeye karar vermesi büyük bir özveri ve disiplin gerektirir. Ancak bunlardan çok daha önemli bir şey vardır: Motivasyon. Bu yazıda, yabancı dil olarak İngilizce öğrenme motivasyonunuzu geliştirmeye yönelik bazı tekniklerden bahsedeceğiz.

Gelecekte kendinizi hayal edin

Kendi ana dilinizde konuştuğunuz gibi ana dili İngilizce olan kişilerle rahat konuşabileceğinizi ve sizin gibi İngilizce konuşmak isteyen diğer insanları düşünün. Ayrıca dünyanın her yerinden insanlara e-posta yazma olasılığınızı düşünün.
İngilizceyi iyi öğrenmenin gerçekten mümkün olduğunu bilmelisiniz. Sadece bunu yapan diğer insanlara bakın.

Bilmediğiniz çok şey olduğunu unutmayın

İngilizcede belli bir seviyeye gelindiğinde iyi olabileceğini düşünebilirsiniz, ancak büyük bir olasılıkla İngilizceniz mükemmel değildir. Muhtemelen İngilizce TV'yi anlayamıyor, İngilizce kitap okuyamıyor, ana dili İngilizce olan kişilerle kolayca konuşamıyor ve hatasız mektup yazamıyorsunuzdur. Bu yüzden İngilizce'nizin mükemmel olduğunu asla düşünmemelisiniz. Bu rehavete kapılmanıza ve duraklamanıza sebep olur. Sınıfınızdaki en iyi öğrenci olsanız bile, her zaman zayıf alanlarınızı bulmaya çalışın ve üzerinde çalışın.

Mümkün olduğunca İngilizce konuşun

Motivasyonu artırmanın en önemli yolu İngilizce konuşmaktır. İngilizce kullanmak eğlencelidir. İyi bir kitap okumak, bir şarkıyı anlamak, altyazı olmadan bir film izlemek, bir bilgisayar sorununa cevap almak ve ana dili İngilizce olan bir konuşmacı ile e-posta alışverişi yapmak için İngilizcenizi kullanmak çok zevklidir. İngilizceyi hayatınızın pek çok alanında kullanmaya başladıkça daha fazla kullanmak isteyeceksiniz. Bu harika, çünkü bu şekilde yeni kelimeler ve kelime öbekleri de öğreniyor olacaksınız.
İngilizce'yi kullanmaya başladıkça, İngilizce'ye karşı genel tutumunuz gelişir ve İngilizce'yi başka şekillerde çalışma motivasyonunuz artar. Örneğin, İngilizce telaffuz bilginizin bir filmi anlamanıza veya daha net bir şekilde konuşmanıza yardımcı olduğunu görürseniz, telaffuz üzerinde daha fazla çalışmak için motive olursunuz.

İngilizce öğrenen bir arkadaş bulun

İngilizce öğrenen ve size yakın bir seviyeye sahip bir arkadaş bulursanız, mükemmel bir durumda olursunuz. Çünkü bu sayede İngilizce hakkında konuşacak birine sahip olursunuz. Bu konuşmalarla, İngilizce'ye olan ilginiz artar ve İngilizce öğrenmek daha kolay olur, çünkü yaşadığınız problemleri arkadaşınızla tartışabilirsiniz. Arkadaş bulmanız İngilizce'yi daha çok çalışmanızı sağlar, çünkü ister istemez arkadaşınızla aranızda tatlı bir rekabet olur ve siz arkadaşınızdan daha iyi olmak istersiniz.

İngilizce öğrenmek için biraz para harcayın

Para harcamanın fikri oldukça basittir. Bir şeye ödeme yaptıysanız paranız boşa gitmesin diye o şeyi kullanmak istersiniz. İngilizce öğrenme arzunuzu arttırmak için OYDEM gibi öğretmeye tutkun bir kursa yazılabilirsiniz. Veya yeni bir sözlük, ilginç bir İngilizce kitap, İngilizce kablo TV vb. satın aldığınızda, para verdiğiniz için bunları kullanmak isteyeceksiniz. Böylece İngilizcenizi geliştirmiş olacaksınız. Bu yöntem faydalıdır, çünkü öğrenmeye başlamanız için bir dürtü verir. Netflix vb. kanallar aracılığı ile alt yazılı film izlemek çok faydalı olacaktır. OYDEM gibi güvenilir bir kursa kayıt yaptırmak sizler için çok faydalı olabilir.

26 Ağustos 2022

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!