Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İngilizce Öğrenimine Yardımcı Olacak Unsurlar

Dünyanın en çok konuşulan dili olan İngilizce öğrenimi sanıldığı kadar zor değildir. Nitelikli bir kurum aracılığıyla yetkin öğretmenler eşliğinde İngilizce öğrenmek, hem kolay hem de eğlenceli bir öğrenme yoludur. İngilizce öğrenmek isteyen bir kişi için dil öğrenimini kolaylaştıracak bazı unsurlar vardır. Aşağıda yer alan yardımcı unsurlarla sizler de İngilizceyi kolay ve mükemmel bir şekilde öğrenebilirsiniz.

1) İngilizce öğrenmek için motivasyona sahip olun

İngilizceyi iyi öğrenmek için neler gerekir? Öncelikle hayatınızı biraz değiştirmelisiniz. Kendinizle İngilizce konuşmak ya da İngilizce sözlük okumak için zaman ayırmak gibi. Elbette düzenli olarak yapabilmek için, bunları yapmaktan zevk almalısınız. Çoğu öğrenci gibiyseniz ve bunları yapmak istemiyorsanız, motivasyonunuz üzerinde çalışmanız gerekecektir.

2) İyi bir İngilizce sözlük kullanın

Dil öğreniminde sözlük kullanmak çok faydalıdır. İngilizce sözlük, İngilizce öğrenirken ihtiyacınız olacak en önemli şeydir. Başarılı bir şekilde İngilizce öğrenen pek çok insan sözlüklerini her zaman kullanır, çünkü yeni kelimeler kullanmayı bu şekilde öğrenirler.

İyi bir İngilizce sözlük nasıl olmalıdır:
• Her kelime için fonetik transkripsiyonlar (telaffuzlar) vermelidir.
• Her kelime için örnek cümleler vermelidir.
• Bir yazılım sözlüğü olmalı.
• Örnek cümleleri tanımlardan daha önemli olmalıdır. Konuşma/yazma yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, sözlükteki örnek cümleleri okuyun. Size bir kelimeyi nasıl kullanacağınızı gösterirler ve beyninizi doğru İngilizce ile programlarlar.

3) İngilizce'yi hatasız öğrenin

Hem yazarak hem de konuşarak İngilizcenize zarar vermeniz mümkündür. Bu sebeple dilbilgisi, kelime dağarcığınız ve telaffuzunuz pratik nedeniyle daha da kötüleşebilir. Hatalarla konuşurken ya da yazarken, kendinize kötü alışkanlıklar öğretirsiniz ve bu kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılması zor olabilir.

Hata yapmaktan nasıl kaçınabilirsiniz?

Konuşurken ya da yazarken dikkatli ve yavaş olun, ayrıca basit bir dil kullanın. Eğer konuşurken çok fazla hata yaparsanız, konuşmaktan ziyade yazmaya odaklanın. Bu işe yaramazsa, yazmayı ve konuşmayı bir süre bırakın; bunun yerine girdi almaya konsantre olun.

4) İngilizce telaffuzu öğrenin

Neden telaffuz öğrenmelisin? Çünkü telaffuz, İngilizceniz hakkında insanların fark ettiği en büyük şeydir.

İngilizce telaffuz nasıl öğrenilir?
• İngilizce'nin tüm seslerini tanımayı öğrenin. Çünkü İngilizce ana dilinizden farklı sesler kullanıyor. Onları tanıyabilmeli ve telaffuz edebilmelisin.
• Fonetik transkripsiyon ve kelime stresi hakkında bilgi edinin.
• Telaffuz modelinizi seçin: Amerikan veya İngiliz.
• İngilizce kelimelerin telaffuzlarını kontrol etme alışkanlığı edinin. İngilizce okurken kendinize şu soruyu sormaya devam edin: "Bu kelimenin nasıl telaffuz edildiğini biliyor muyum? Hangi sesleri içeriyor?" Emin değilseniz sözlüğe bakın.
• Dinleyin ve dikkat edin. Dinlerken seslerin ve kelimelerin nasıl telaffuz edildiğine dikkat edin. Hangi sesleri duyduğunuzu düşünün. Anadili olmayan konuşmacıları dinlerken hatalarına dikkat edin.
• Zaman zaman İngilizce kelime ve deyim telaffuz pratiği yapın.
• En yaygın İngilizce kelimelerin telaffuzlarını sistematik bir şekilde öğrenmeyi düşünün.

5) Girdi alın

Girdi "okuduğunuz ya da dinlediğiniz İngilizce cümleler" anlamına gelir. Doğru İngilizce cümleleri okuyup dinlediğinizde hafızanızda kalırlar. Daha sonra benzer cümleleri kendiniz oluşturabilirsiniz. Ne kadar fazla girdi alırsanız, o kadar çok cümle taklit edebilir ve kendi cümlelerinizi üretme konusunda o kadar iyi olursunuz.

6) Aralıklı tekrarlama yazılımı (SRS) kullanın

- SRS nedir ve sizin için ne yapabilir?
Aralıklı tekrarlama yazılımı, şeyleri (örneğin, İngilizce kelime) kafanızda tutmanızı sağlar. İnsan hafızası üzerine yapılan bilimsel araştırmalara dayanmaktadır.
- Nasıl çalışır?
SRS'nize biraz bilgi katıyorsunuz (örn. 100 İngilizce kelime). Her gün, bilginin bir bölümünü gözden geçirebilirsiniz (örneğin 5 kelime). Bu süreçte SRS, belleğiniz hakkında bilgi toplar.
- Sonuçları nelerdir?
Bir SRS kelime dağarcığınızı, dil bilginizi ve telaffuzunuzu geliştirmenize, sınavlarınızı geliştirmenize, kitap ve filmleri anlamanıza, hatalarınızı ortadan kaldırmanıza ve ilerlemenizle tüm arkadaşlarınızı şaşırtmanıza yardımcı olabilir.

1 Temmuz 2020

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!