Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İngilizce Öğrenenlerin Karşılaştığı En Büyük 3 Zorluk

1. İngilizce öğrenme tutkusu geliştirmek

Tüm İngilizce öğrenenler iyi İngilizce konuşmak istiyor ve İngilizce akıcı bir şekilde iletişim kurabilme fikrinden heyecan duyuyorlar. Bununla birlikte, genellikle öğrenme sürecinin kendisiyle ilgilenmezler. Çoğu öğrenci için İngilizce öğrenmek bir görevdir; yapmak zorunda oldukları, ancak yapmak istemedikleri bir şeydir. Bu yüzden öğrenciler İngilizce öğrenmekten zevk almıyorlar.
Kısacası, çoğu öğrenci İngilizce'yi iyi konuşmak ister, ancak İngilizce öğrenmek istemez. İngilizce öğrenenlerin karşılaştığı ilk ve en büyük sorun budur, çünkü İngilizce öğrenmek istemeyen bir kişi asla iyi derecede İngilizce öğrenemeyecektir. Başarılı bir öğrenci olmak istiyorsanız, öğrenme sürecinin kendisini sevmeniz gerekir. İngilizceye harcanan zamanı zevk ve rahatlama zamanı olarak görmelisiniz ve bu zamanın tadını çıkarmalısınız.
İngilizce öğrenme aşamasında yapılması gerekenler:
• İngilizce cümleleri okumak ve yapılarını düşünmek.
• Sözlükten yeni kelimeler öğrenmek.
• Sözlükler, dil bilgisi rehberleri ve Web'e danışarak doğru İngilizce cümle yazmak.
• İngilizce seslerin ve kelimelerin telaffuzunu öğrenmek.
• İngilizce öğrenmeyi hobi olarak görmek.
• İngilizce öğrenmenin en sevilen aktivitelerden biri olduğunu düşünmek.

2. Hayatında ilk değişikliği yapmak

İngilizce öğrenme kararı, hayatınızda değişiklik gerektirir. Örneğin, her gün 30 dakika İngilizce kitap okuyacağına karar vermek ve bu karara uymak. Özellikle İngilizce öğrenmek "eğlenceli" görünmüyorsa, hayatınızda küçük ama kalıcı bir değişiklik yapmak çok zordur. Ancak, her gün 15 dakika İngilizce çalışmanın size, ayda bir kez bütün gün çalışmaktan çok daha iyi sonuçlar vereceğini unutmayın.

3. Hayatında daha fazla değişiklik yapmak

İlk değişiklik çok zor olsa da, yapılacak her sonraki değişiklik de zordur. Pek çok öğrenci ilk adımı atıyor (örneğin: her gün İngilizce bir kitap okumaya başlıyorlar) ve orada duruyorlar. Ancak devamını getirmiyorlar ve diğer İngilizce inşa faaliyetlerinde bulunmuyorlar.
İyi bir öğrenci bir dizi aktiviteye (okuma, TV izleme, telaffuz pratiği, kayıtları dinleme vb.) sahip olmalı ve ruh haline göre bu setten bir seçim yapmalıdır. Bir etkinlik yeterince iyi değildir, çünkü bu şekilde hem daha hızlı bir şekilde sıkılırsınız hem de tipik olarak çok dar bir dil becerisi kazanırsınız. Örneğin, İngilizce okumak, dil bilginizi, kelime bilginizi, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinizi geliştirebilmesine rağmen telaffuzunuzu geliştiremez.

1 Temmuz 2020

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!