Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İNGİLİZCE KONUŞURKEN HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN

HATA YAPMAKTAN KORKMA

Hata yapmaktan korkmadan, gramer kurallarına takılmadan, aksanınızın iyi veya kötü olduğuna bakmadan, bir çocuk gibi konuşun. Neredeyse her İngilizce Öğretmeninin söylediği gibi “ Hata yapmaktan korkmayınız.” İngilizce Kursuna gidiyorsunuz, İngilizce öğrenmek istiyorsunuz ama hata yapmaktan korktuğunuz için konuşmuyorsunuz. Neden korkmamalıyız hata yapmaktan?

Evet, bir dili konuşurken düzgün, kuralına uygun cümleler kurmak önemlidir. Ama düşünsenize, Türkçe konuşurken bile tamamen dil bilgisi kurallarına uyduğumuz söylenemez. Kimse sizden, öğrendiğiniz dili konuşurken hatasız, tüm gramer kurallarına uygun cümleler kurmanızı beklemez ve beklemeyecektir. En doğrusu; Hiç hata yapma korkusu taşımadan, tüm özgüvenimizle konuşmayı denemektir. Bunu yaptığınızda, sizi temin ediyorum ki konuştuğunuz yabancı size tahmin ettiğinizden daha çok saygı duyacaktır. Zaten ana dili İngilizce olan bir kişi, karşısındaki İngilizce konuşurken onunla dalga geçmeyecek ve hatta çabasından dolayı yeterince hoşgörülü ve anlayışlı olacaktır.

Haydi birlikte bir empati yapalım. Bir İngiliz’in bizimle Türkçe konuştuğunu düşünün. Ki bu duruma televizyonlarda ya da sokakta bol bol tanıklık ediyoruz. İngiliz diyor ki: “ Türkiye cok gusel, raki cok gusel, ben olmak Kuşadasi, ben girmek deniz….” Gramer yok, aksan yok, kural hak getire..Ancak hepimiz İngiliz vatandaşın ne demek istediğini çok iyi anladık, dilimizi konuşmaya çabaladığı ve öğrendiği için gurur bile duyduk. Bu örnekteki konuşmaya çalışan, biz olunca, durum yine değişmiyor. İngilizce konuştuğumuzda, Kanadalı, Amerikalı veya İngiliz aynı his ve duygularla bizi anlıyor ve hissediyor.

Bu söylediklerimden gramerin önemsiz olduğunu çıkarmanızı istemem. İşin kolayına kaçarak, gramer olmadan da konuşabiliyorsam neden gramer öğreneyim demeyin. Tüm bu anlattıklarımdan çıkartılacak sonuç: Dili ilk öğrenmeye başladığımızda gramer bilgimiz eksik veya yetersiz olsa bile tarzanca da olsa korkmadan, endişelenmeden konuşmaya çalışılmalıdır.

Tüm bu nedenlerle siz de İngilizce kursu, Almanca kursu ya da herhangi bir dilde eğitim alırken HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN!

23 Şubat 2022

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!