Anasayfa

Oydem Dil Okulları

Anaokulu ve Öncesi İngilizce Eğitimi Nasıl Olmalı?

Evrensel bir dil olan İngilizceyi öğrenmek istemeyen neredeyse yoktur. 7'den 70'e herkesin aktif, potansiyel 2. dili olan İngilizce hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir dildir. Meslek sahibi olmak için, sosyalleşmek için hep İngilizceyi duyar, kullanmaya çalışırız. Öğrenmek ise artık 10-15 sene önceye göre de zor değildir. İnternet, İngilizce dil kursları, ve elbette iyi bir disiplin ve iyi bir eğitmen ile İngilizceyi çok hızlı öğrenmek mümkün. Artık aileler de bu konuda daha bilinçli, çocuklarına erken yaşta İngilizce öğrenmenin önemini aşılıyorlar. Çocuklarının eğitim hayatlarına İngilizce öğrenerek başlamanın ileriki yaşlarında çok işlerine yarayabileceğinin farkındalar. Gerçekten de tüm dil eğitimleri gibi İngilizce dil eğitimi de erken yaşlarda başladığında çok daha etkili ve kalıcı olan eğitimlerdir. Hatta çocuklarını İngilizce dil eğitimine çok erken yaşta başlatmak istiyorlar. Bazen bu yaşlar daha bebeklik yaşlarını dahi kapsayabiliyor. Peki, anaokulu ve öncesi seviyesindeki bir çocuğa İngilizce nasıl öğretilir, nasıl sevdirilir?

İngilizceyi Oyunlarla Öğretin

Anaokulu çağındaki bir çocuk daha oyun çağında olduğu için bazı şeyleri öğrenme, kavrama konusunda sıkıntı yaşayabilir. İngilizceyi yetişkin birine öğretildiği gibi anlatmak zorlanmasına ve sıkılmasına neden olacaktır. Bu yüzden onun anlayacağı dilden öğretmeye çalışmak yani oyunla öğretim en doğru yöntemdir. Oyun oynamak bu yaşlardaki çocukların ilgisini çekecektir. Piyasa da erken yaşta İngilizce eğitimi ile alakalı çok sayıda öğretici oyun setleri bulunmaktadır. Ya da kendi oyununuzu kendiniz yaratabilirsiniz. Çocuğunuzun en sevdiği oyunu belirleyin ve bu oyuna İngilizce kelimeler, sayılar, renkler ekleyin.

Eğitime Basit İngilizce Terimlerle Başlayın

Çocukların beyinleri yetişkinlerinki gibi çalışmaz. Bu yüzden öğretmeye basit terimlerle başlayın. Zorlayıcı kuralları ilk başta öğretmeyin. Zaten o yaştaki bir çocuğun ağır İngilizce gramer kurallarını bilmesine gerek yoktur, önce renkleri, sayıları ve hayvan isimlerini öğretmekle başlayın. Ve seviye seviye ilerleyin. Çocuğun durumuna, nasıl ilerlediğine bakın. Eğer öğrenme aktif bir şekilde iyi gidiyorsa yavaş yavaş seviyeyi zorlaştırın. Ancak sakın zorlamayın, eğer sıkılıyorsa bırakın. İngilizce’den soğumamasının esas olduğunu unutmayın. Zaten okul çağına gelince İngilizceyi daha kapsamlı olarak öğrenebileceğini unutmayın. Kelimeyi öğretirken birkaç defa tekrarlayın. Hatta bunu günler boyunca yapın. Tekrarlar kelimelerin öğrenilmesinde çok yardımcı olacaktır.

İngilizce Şarkılar Dinletin

Anaokulu çağındaki bir çocuk hemen her şeyi çok hızlıca kapabilir. Çünkü beyinleri öğrenmeye açtır. Meraklıdır. Her şeyi yeni yeni öğrendiği için bu süreci doğru bilgilerle değerlendirmek gerekir. Özellikle kulakları çok iyi çalışır. Duydukları her şeyi hemen ezberler ve söylemeye başlarlar. Bu yüzden İngilizce şarkılar dinletin. Şarklıları dinlerken sizin özel bir eğitim yapmanıza gerek yoktur. O dinledikçe ezberleyecektir. Ancak şarkılar içinde geçen kelimelerin anlamları üzerine çalışabilirsiniz. Şarkılar ile İngilizce kelimelerin telaffuzlarını da kavrayacaktır. İnternete İngilizce çocuk şarkıları yazdığınızda karşınıza çok sayıda şarkı karşınıza çıkacaktır. Kelime yoğun şarkları tercih etmeniz dil öğrenimi için daha yararlı olacaktır.

Başlangıç Seviye Bir İngilizce Eğitim Seti Alın

İngilizce eğitim setleri çocuklar için en doğru ve pratik öğretim elemanlarıdır. Çocuğunuzun yaşına göre ana sınıfı öncesi veya ana sınıfı yaş grubuna özel olan setleri bulun. Günlük yarım saat bu setler yardımı ile çocuğunuzla ilgilenin. Bu setlerin içinde genelde kelime bilgisi üzerine kitaplar ve cd'ler olur. Her güne farklı bir kelime ve fiil öğretebilirsiniz. Bu setlerin içinde diyalog ve pasajlar da pratik konuşmaları öğretmek için yararlıdır. Evde, arabada çocuğunuza dinletebilirsiniz böylece İngilizce yeteneği gün geçtikçe kendiliğinden gelişir.

Görsel Hafızasını Kullanın

Örneğin elma yiyorsunuz, hemen o an İngilizcesini çocuğunuza söyleyin. Gördüğü bir şeyi duymak aklında kalmasında oldukça etkili olacaktır, evde sürekli İngilizce konuşabilirsiniz. Duydukça telaffuz ve kavrama yeteneği gelişmiş olur.

İyi İngilizce Kursu Çocuğunuza Büyük Katkı Yapar

Anaokulu öncesi ve ana okulu seviyesindeki bir çocuğun ikinci bir yabancı dil eğitim için verdiğiniz bu eğitimlerin temelde onun İngilizceyi sevmesi ve geliştirmesi için bir altyapı olduğunu unutmayın. Çocuğunuzda geliştirdiğiniz İngilizce temeli ve sevgisini kaybettirmeden iyi bir okul eğitimi ve hatta iyi bir İngilizce kursu deneyimi ile geliştirin. Evde tek başına yaptığınız eğitimleri ara vermeden deneyimli eğitmenler yardımı ile bir seviye yukarı taşımak, çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda mükemmel akıcı bir İngilizceye sahip olmasına büyük katkı yapacaktır.

26 Ağustos 2022

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!