Anasayfa

Oydem Dil Okulları

İngilizce Size İyi Hissettirir!

"Neden İngilizce öğreniyoruz?"
Dünya dili olan İngilizce'yi öğrenmek için pek çok sebep sıralamak mümkündür. İngilizce öğrenerek hayatınızı iyileştirebileceğinizi zaten biliyorsunuzdur. Ancak bunun yanı sıra İngilizce'yi konuşabiliyor olmak daha akıllı olmanıza, yeni insanlarla tanışmanıza, fazla para kazanmanıza ve daha pek çok şeye olanak sağlar.
Aşağıdaki bazı senaryolarda, İngilizce bilen birinin sahip olduğu avantajları göreceksiniz.

"Hayal edin."

1. senaryo: "İngilizce dersindesiniz. Sınıfta bulunan herkes egzersiz yapıyor. İnsanlar egzersizle ilgili yorum yapmaya çalışıyor ve çok gürültü var. Siz egzersizi çok kısa bir sürede bitirdiniz ve herkes size sorular soruyor. "Doğaçlama nasıl yapılıyordu?" ya da "2. sorunun cevabı nedir?" Doğru cevapları bildiğinizi ve onlara yardım ettiğinizi düşünün. Herkesin neden yardımınıza ihtiyaç duyduğunu biliyorsunuz, çünkü İngilizce konusunda siz sınıfın en iyisisiniz. Bu durumun size saygınlık kazandırdığını ve herkesin size hayranlık duyduğunu hissediyorsunuz. Ayrıca öğretmen de yeteneklerinizin farkında ve size hayranlıkla bakıyor."

2. senaryo: "Tatiliniz bitmiş ve geri dönüş uçağına binmişsiniz. Yanınızda oturan kişiyi bir Amerikan gazetesi okurken görüyorsunuz. Uçuş uzun süreceği için onunla sohbet etmeye karar veriyorsunuz ve sohbeti başlatmak için laf atıyorsunuz. Karşılık alınca da sohbete başlıyorsunuz. Konu konuyu açıyor ve siz yanınızda oturan kişiyle, uçuş boyunca sohbet etmeye devam ediyorsunuz. Konuşurken zorlanmıyorsunuz tersine çok kolay bir şekilde konuşuyorsunuz ve sohbetin tadını çıkarıyorsunuz. Hatta sohbet ettiğiniz kişi teleffuzunuzun ve dil bilginizin çok iyi olduğunu söyleyerek tıpkı bir Amerikalı gibi konuştuğunuzu söylüyor."

3. senaryo: "Her gün olduğu gibi, okula giden bir otobüse biniyorsunuz. Bir kitaptan birkaç sayfa okuyarak zaman geçirmeye karar veriyorsunuz. Siz okumaya başlarken, yanınızda oturan kişi size belli etmeden kitabın kapağına bakıyor ve kitabın İngilizce olduğunu fark ediyor. Size hayaranlıkla hatta bir parça kıskançlıkla bakıyor. Bir süre sonra, otobüsteki diğer bazı insanlar da size bakmaya başlıyor. Onlar da İngilizce bir kitap okumak isteğine kapılıyorlar ama yapamıyorlar. Çünkü İngilizce bilmiyorlar. Etrafınızda ki bu hayranlık sizi memnun ediyor, çünkü İngilizce öğrenmek için harcadığınız zamana değdiğini hissediyorsunuz."

4. senaryo: "Uluslararası bir havaalanındasınız. Kendinize güveniyor ve hızlı adımlarla yürüyorsunuz. Çünkü etrafınızdaki tüm işaretleri ve yapılan anonsları rahatlıkla anlıyorsunuz. Herhangi bir sorun yaşayacak olursanız, havaalanı personeli ile kendi dilinde kolayca iletişim kurabileceğinizi biliyorsunuz. İngilizce bilmeseydiniz, durumun ne kadar zor olacağını düşünüyorsunuz ve uçuş kapınıza doğru yürüyorsunuz."

5. senaryo: "Arkadaşınızla vakit geçiriyorsunuz. Radyoda güzel bir İngilizce şarkı çalıyor. Siz şarkının her kelimesini rahatlıkla anlıyorsunuz. Arkadaşınız şarkının ne hakkında olduğunu soruyor ve siz şarkının sözlerini çevirmeye başlıyorsunuz."

Tüm bu senaryolar İngilizce bildiğiniz takdirde size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Ayrıca çevreden gördüğünüz hayranlık ve takdir edilme size oldukça iyi hissettirecektir.

1 Temmuz 2020

Paylaş

  • ilk yorum yapan siz olun..

  • Yorum Yapın

Hemen Bilgi Al

Konuşma Garantili
İngilizce!